Kunst in het Gemeentehuis Expositie 2 : 01-06 t/m 31-08

Kunst in het Gemeentehuis.

In 2017 exposeren een aantal getalenteerde Rijnwaardense kunstenaars voor de laatste keer in het gemeentehuis in Lobith. Zij exposeerden al eerder in het gemeentehuis en doen dit in het afscheidsjaar van de gemeente Rijnwaarden nog een keer. Vanaf 1 januari 2018 is immers de fusie de gemeente Zevenaar een feit.

De tweede expositie

In de maanden juni t/m augustus kunt u tweede expositie bezoeken.
Deze maanden zijn de kunstwerken van Yvonne Hoek, Nic Peperkamp, Ad Mertens, Stoni Scheurer, Carla Wanders te zien.

Yvonne Hoek werd in 1944 geboren als Yvonne Jenny Marina van der Ark. Tekenen, schilderen en priegelen, (hoe fijner, hoe leuker) hadden altijd al mijn belangstelling. Toch ben ik me pas echt met schilderen gaan bezighouden, toen de kinderen eenmaal de deur uit waren. Schilderen met aquarelverf heeft mijn voorkeur. Ik vind de transparante kleuren en de directheid van werken heel aantrekkelijk. Met deze techniek is planning erg belangrijk: licht over donker schilderen kan met aquarelverf niet goed, dus moet je vooraf een goed plan van aanpak maken.

Nic Peperkamp: Het mooiste wat mij is overkomen in mijn pensioentijd is de ontdekking dat ik beelden kon maken in hout. Ik volg de lijnen van het hout en gebruik die om mijn beeld te maken.

Ad Mertens: Iemand die gedichten schrijft opnemen in een groep kunstenaars die in de traditionele zin van het woord beeldende werken (tekeningen, schilderijen, foto's, stenen en metalen beelden), is niet vanzelfsprekend.Het is wel zo dat ik, sinds ons besluit om in Lobith te gaan wonen, veel mensen en veel plekjes ben gaan koesteren en heb "vereeuwigd" in een aantal gedichten: goede vrienden, de Bijland, de Ossenwaard, het zicht op en vanaf Elten, de oude Rijn (en de huidige) etc.

Stoni Scheurer: Als 30-jarige ontdekte ik mijn beeldend vermogen, eerst werkend met klei en was. Zo' 20 jaar geledenwerkte ik voor het eerst in steen en was daar meteen door gegrepen. De hardere steensoorten zijn bij mij favoriet. Ik maak een modelletje, dat weergeeft wat ik in de steen wil vastleggen - de emotie die ik op dat moment beleef en voel. Dan ga ik met hamer, beitel en soms de zaag aan het werk om uit het brok steen mijn beeld tevoorschijn te toveren.

Carla Wanders: Ik ben geboren en opgegroeid in Ulft, en woon sinds 1984 met mijn man in Tolkamer. Ik schilder sinds 2005. Als kind heb ik ook altijd graag getekend en probeerde mijn creativiteit op verschillende vlakken te uiten. Naast andere hobby's staat schilderen voor mij nu bovenaan.

Overzicht exposities

Er is nog één periode waarin u het werk van Rijnwaardense kunstenaars in het gemeentehuis kunt bekijken.

  • 3e expositie september, oktober en november: Eveline Mertens, Gaby van Hall, Henny Bronk, Jan van den Boom

Voor openingstijden zie www.rijnwaarden.nl of onderaan deze pagina.

Aanvullende informatie

  • Dag: Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag en Vrijdag
  • Datum: Vanaf 1 juni
  • Plaats:

    Gemeentehuis Rijnwaarden, Markt 5, 6915 AH Lobith

  • Aanvang: Tijdens openingstijden Gemeentehuis
  • Kosten: Gratis
Lees 142 keer
Meer in deze categorie: Kermis Aerdt : 20-08 t/m 22-08 »

 Volg ons op Facebook
Blijf op de hoogte van wat er te doen is op 't Gelders Eiland en de acties van het Toeristisch Informatiecentrum.

 Volg ons op Twitter
Voor de leukste tips, trips, acties, activiteiten en de meest actuele berichten!

 Aanmelden nieuwsbrief
Voor de evenementen en activiteiten.