Stamppot Struintocht : 25-02

De Stichting Recreatie en Toerisme ’t Gelders Eiland organiseert op zondag 25 februari een unieke struintocht in het gebied rondom de Pannerdense Waard in Pannerden. 
U wacht een pittige tocht van ongeveer zeven kilometer door het relatief nieuwe natuurgebied van de Groene Rivier,  langs de eeuwenoude  bovenloop van de Oude Rijn,  de oevers van oeroude plassen van de Jezuietenwaay en door het vlakke weidelandschap van de Pannerdense Waard.                            
Voor velen een nog onbekend gebied van oeverwallen, stroomruggen, crevassengeulen en oude beddingen, waarvan de toegang niet  vanzelfsprekend is. Onderweg zal door gidsen verteld worden over de historie en de huidige waarden van dit gebied, dat  van landschappelijk hoge waarde is en een belangrijk onderdeel vormt van het Natura 2000 natuurgebied Gelderse Poort. Het is een beschermd biotoop voor riet- en moerasvogels en in de winter een foerageergebied voor  duizenden ganzen.

Gezien de aard van de tocht en het te bewandelen gebied wordt het dragen van passende kleding en waterdichte (wandel)schoenen of laarzen sterk aangeraden.

Het start- en eindpunt van de wandeling is boerderij-brasserie ‘De Raayhof’, Pannerdense Waard 19, 6911KM Pannerden.                                

De deelnemers kunnen zich op deze buitenplaats vanaf 12.30 uur melden en start de wandeling om 13.00 uur. Hier is voldoende parkeergelegenheid. Voor vertrek kunnen de deelnemers nog genieten van een kop koffie met cake en na afloop van een passend stamppottenbuffet (wortel- en boerenkool, rook- en verse worst en hachee). Met eventuele wensen (vegetarisch, diëten en/of allergieën) kan rekening worden gehouden en dient bij opgave te worden aangegeven.

De kosten van deze activiteit bedragen € 20,-- p.p. inclusief begeleiding van gidsen, koffie/thee en cake en een stamppottenbuffet.

Voor deelname kunt u zich tot en met 21 februari 2018 inschrijven via het Toeristisch Informatie Centrum te Tolkamer (0316-7690240) of via de aanmeldmodule op de website www.gelderseiland.nl

Gezien de huidige hoge waterstand in met name het stroomgebied van de Oude Rijn is het mogelijk dat de tocht op 25 februari a.s. om veiligheidsredenen moet worden geannuleerd. Geadviseerd wordt om de website www.gelderseiland.nl  tot op de dag voorafgaande aan de tocht hiervoor te raadplegen.

De inschrijving is gesloten, wellicht tot volgend jaar.

Aanvullende informatie

  • Dag: zondag
  • Datum: 25 februari
  • Plaats:

    Boerderij-brasserie ‘De Raayhof’, Pannerdense Waard 19, 6911KM Pannerden    

  • Aanvang: Tussen 12:30 uur en 13:00 uur verzamelen
  • Kosten: € 20,00 per persoon
  • Overig: Kosten incl. koffie, thee en cake en natuurlijk een heerlijk stamppottenbuffet. Er is ruime parkeergelegenheid.
  • Extra Informatie: Met eventuele wensen (vegetarisch, diëten en/of allergieën) kan rekening worden gehouden en dient bij opgave te worden aangegeven.
Lees 243 keer

 Volg ons op Facebook
Blijf op de hoogte van wat er te doen is op 't Gelders Eiland en de acties van het Toeristisch Informatiecentrum.

 Volg ons op Twitter
Voor de leukste tips, trips, acties, activiteiten en de meest actuele berichten!

 Aanmelden nieuwsbrief
Voor de evenementen en activiteiten.