Drie Veren Wandeltocht : 15 en 16-09

Drie Veren Wandeltocht Drie Veren Wandeltocht

Het Toeristisch Informatiecentrum 't Gelders Eiland organiseert in samenwerking met de Gelderse Wandelsportbond ook dit jaar weer de prachtige 'Drie Veren' wandeltochtOp zaterdag 15 en zondag 16 september kunnen wandelliefhebbers hun hart ophalen en kilometers maken door het prachtige, unieke natuurgebied 'de Gelderse Poort'. Een unieke en zeer afwisselende tocht met maar liefst drie leuke overvaarten met verschillende veerpontjes.

De tocht gaat dwars door het natuurgebied van de Millingerwaard in de Gelderse Poort waar de natuur zijn gang weer mag gaan. Hier kan je oog in oog komen te staan met Galloway runderen en Konikpaarden die met hun begrazing de open structuur van het landschap in stand houden. Voor het spotten van een bever moet je waarschijnlijk vroeger op staan maar zijn sporen zul je zeker ook terug zien in het waterrijke gebied. En wie zijn ogen ook een beetje de kost geeft tijdens het wandelen zal zeker verrast worden door de schitterende flora en fauna in dit bijzondere stukje Nederland. Iedereen kan meelopen want er zijn mooie wandelingen uitgezet van 10, 20, 30 en 40 km.

Bij deze wandeling kan er voor gekozen worden om te vertrekken vanaf het startpunt Koffie en Eethuis De Gelderse Poort, Rijndijk 6, 6566 GC Millingen aan de Rijn (voor wandelaars uit het gebied onder de Rijn) of Café de Oude Waal, Schoolstraat 6, 6911 AZ Pannerden (voor wandelaars uit het gebied boven de Rijn).

Aanvullende informatie

  • Dag: Zaterdag en Zondag
  • Datum: 15 en 16 september
  • Plaats:

    Café de oude Waal, Schoolstraat 6, 6911 AZ Pannerden en Koffie en Eethuis de Gelderse Poort, Rijndijk 6, 6566 CG, Millingen a/d Rijn.

  • Aanvang: start tussen 08:00 en 13:00 uur
  • Kosten: € 5,50 voor leden wandelbond en € 6,50 voor niet leden en evt. € 1,50 voor de herinneringsmedaille
  • Overig: Afstand 10, 20, 30 en 40 km. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk
Lees 585 keer

 Volg ons op Facebook
Blijf op de hoogte van wat er te doen is op 't Gelders Eiland en de acties van het Toeristisch Informatiecentrum.

 Volg ons op Twitter
Voor de leukste tips, trips, acties, activiteiten en de meest actuele berichten!

 Aanmelden nieuwsbrief
Voor de evenementen en activiteiten.