Over het eiland

Midden in de Gelderse Poort ligt aan de rand van Nederland, omgeven door de Rijn en zijn rivierarmen, het Land van 'Waoter en Wiend', 't Gelders Eiland. Een oase nog van ruimte en rust. Uiterwaarden teruggegeven aan de natuur, trekpontjes over de Rijnstrangen, kilometers dijk met karakteristieke dijkhuizen, oeverzwaluwen, beverburchten, ganzentrek, struinpaden en het overal aanwezige water.

Subcategorieën

Toeristisch Informatiecentrum nieuws

Toeristisch Informatiecentrum nieuws

Wilt u meer weten over ‘t Gelders Eiland? Wat er is te zien, te doen en te beleven of waar je lekker kan eten? Of wilt u meer weten over de bijzondere flora en fauna die er op ‘t Gelders Eiland te vinden zijn? De tientallen vrijwilligers van het Toeristisch Informatiecentrum (TIC) staan u enthousiast te woord en helpen u graag verder. Zij wonen al vele jaren in deze prachtige streek waar ze erg trots op zijn en willen dat graag met u delen. Het TIC is een officieel VVV Informatiepunt en natuurlijk is er ook een uitgebreid assortiment fiets- en wandelkaarten beschikbaar met mooie routes door ons prachtige gebied. 

Toon items...
De zes dorpen

De zes dorpen

In 1985 werden Lobith, Tolkamer, Spijk, Herwen, Aerdt en Pannerden samengesmolten tot één gemeente. Deze zes dorpen vormden toen samen de gemeente Rijnwaarden, dorpen met hun eigen geschiedenis, hun eigen karakter, hun eigen verenigingsleven. 4400 Hectare groot met 11.000 inwoners. Per 1 januari 2018 is de Gemeente Rijnwaarden samengesmolten met de Gemeente Zevenaar en behouden de 6 dorpen hun eigen karakter en verenigingsleven.

Toon items...
Natuur

Natuur

't Gelders Eiland ligt in de streek waar de Rijn (Bijlandsch kanaal) zich vertakt in het Pannerdensch kanaal en de Waal. Het gebied kenmerkt zich door de vele waarden, die vanaf de fiets of wandelend over de slingerende dijkjes een uitgestrekt en betoverend uitzicht bieden. Het hele jaar door, maar vooral in de winter vinden grote groepen ganzen hier hun domicile. Een spectaculair gezicht (en geluid!) wanneer deze groepen 's ochtends gezamenlijk hun slaapplaats op de waterplassen verlaten op zoek naar voedsel. In de vrije natuur kan je ook oog in oog komen te staan met de indrukwekkende galloways runderen en koniks pony's, die zorgen voor een natuurlijke begrazing van het gebied.

Toon items...

Wonen op 't Eiland

Woningstichting VrijleveOp zoek naar woonruimte op het mooie en levendige Gelderse Eiland?
Ga dan eens kijken bij woonstichting Vryleve!

 
 

 Volg ons op Facebook
Blijf op de hoogte van wat er te doen is op 't Gelders Eiland en de acties van het Toeristisch Informatiecentrum.

 Volg ons op Twitter
Voor de leukste tips, trips, acties, activiteiten en de meest actuele berichten!

 Aanmelden nieuwsbrief
Voor de evenementen en activiteiten.