Skip to content

vrijwilligers

gezocht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

De stichting Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland is een actieve club zeer enthousiaste vrijwilligers uit de regio die zich al vele jaren succesvol inzetten voor recreatie en toerisme op ’t Gelders Eiland. Het promoten van deze unieke regio doen we onder andere door het uitvoeren van toeristische en recreatieve projecten, zoals het ontwikkelen van fiets- en wandelroutes maar ook door het organiseren van vele leuke activiteiten en evenementen in samenwerking met lokale ondernemers en inwoners. Dit alles met als doel om meer (betalende) bezoekers naar onze regio te trekken en daardoor de economie en de leefbaarheid te stimuleren.

Kom jij ons team vrijwilligers versterken?

Ben je een enthousiast fietser, wandelaar of meer een regelaar en help je anderen graag verder? Ken je de regio en ben je ook zo trots op deze mooie omgeving met de prachtige natuur- en watergebieden? Dan is het voor jou misschien wel leuk om je aan te melden als vrijwilliger bij de stichting Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland!

We zijn met een kleine groep vrijwilligers in 2011 gestart met ons Toeristisch Informatiecentrum in hartje Tolkamer en inmiddels heeft onze nu een stuk grotere groep vrijwilligers al heel wat bezoekers van ons centrum naar tevredenheid op pad gestuurd. Daarnaast beheren de vrijwilligers sinds enkele jaren ook de prachtige camperplaatsen aan de Europakade en voorzien we de bezoekers daar van de nodige toeristische tips en adviezen. De actievelingen onder onze vrijwilligers organiseren elk jaar ook nog eens diverse leuke evenementen. Kortom, we zijn een enthousiaste club die onze prachtige regio graag zo breed mogelijk onder de aandacht brengt en daarbij zeker nog wel wat hulp kunnen gebruiken!

(Balie)medewerkers Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland

Lijkt het je leuk om je kennis van de regio te delen met onze bezoekers dan kunnen we je in ons informatiecentrum goed gebruiken! We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de informatieverstrekking in het Toeristisch Informatiecentrum. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het uitleggen van de fiets- en wandelmogelijkheden en bezienswaardigheden, het beantwoorden van vragen (eventueel per mail), het informeren over overnachtingsmogelijkheden en de verkoop van VVV-cadeaukaarten, streekproducten en streekboeken.

Beheer camperplaatsen Europakade

In ons team van campervrijwilligers is ook nog wel plek voor enkele kordate vrijwilligers! Het Toeristisch Informatiecentrum beheert names de gemeente Zevenaar de camperplaatsen op de Europakade in Tolkamer. Vooral nu onze gemeente die prachtige Camper Award heeft gekregen, zijn de camperplaatsen op de Europakade het hele jaar door goed bezet! Op de kade in Tolkamer worden ze door de vrijwilligers van het TIC verwelkomd en voorzien van toeristische informatie over ons Gelders Eiland. Er wordt een ticket uitgeschreven en het stageld voor een overnachting wordt geïnd. Per toerbeurt ga je een week tussen 18:00 uur en 20:00 uur op pad. Onze vrijwilligers zijn erg enthousiast over de leuke gesprekken die daarbij ontstaan. Lijkt het je ook wel wat om op ongedwongen wijze onze camperaars te informeren dan ben je van harte welkom bij ons team!

Activiteiten team

De vrijwilligers van het zogeheten ‘A-Team’ zorgen voor de organisatie van zo’n 10 activiteiten per jaar. Deze club van creatieve actievelingen bestaat in wisselende samenstelling al meer dan 15 jaar en er wordt hier met veel plezier en inzet in teamverband gewerkt! Naast een aantal ‘klassiekers’ als de Gelderse Poort Wandeltocht en de grootste en gezelligste Kofferbakverkoop van de regio, is er jaarlijks een wisselend activiteitenprogramma. Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren, mee te denken, te regelen of gewoon mee te helpen dan kan dit team jouw inzet goed gebruiken!

Geïnteresseerd? Neem dan telefonisch contact op via 0316-769024 of vul onderstaand contactformulier in. We horen graag van je!

Ja, het lijkt me leuk om me als vrijwilliger in te zetten.

Vul onderstaand formulier in dan nemen we spoedig contact met je op.

door en voor onze vrijwilligers...

Onze vrijwilligers delen hier graag hun persoonlijke ervaringen met hun werkzaamheden in het Toeristisch Informatiecentrum en het Activiteitenteam. Wellicht word jij door het lezen hiervan dan net zo enthousiast over de leuke werkzaamheden die we met z’n allen uitvoeren om recreatie en toerisme in onze prachtige omgeving te promoten. Je bent van harte welkom om ons team te komen versterken!